luni, 10 august 2015

Farmecul inegalabil al vacanţelor cu gaşca

Unul dintre cele mai frumoase lucruri care i se pot întâmpla în viaţă unui om este să aibă prieteni. Acest lucru este valabil pe toată perioada anului, cu excepţia vacanţelor, când acest lucru plăcut din viaţa omului se transformă, în mod dramatic, într-un coşmar egalat doar de concediul cu nevasta.
Plecatul în vacanţă cu gaşca are loc undeva între joi şi sâmbătă, ziua exactă fiind stabilită după certuri repetate. Dacă excursioniştii nu vor reuşi să se pună de acord – şi nu vor reuşi -, ziua va fi stabilită de către prietena unuia dintre şoferi. Ora plecării va rămâne o enigmă pentru toată lumea, mai puţin pentru fraierul grupului, care va sosi la ora stabilită cu convingerea că aceasta este ora la care chiar se va pleca. De ce îşi închipuie el asta, este greu de înţeles.
Odată ajunşi la destinaţie, fiecare va dori altceva.
– Băi, ne aranjam in hotel o oră şi ieşim pe urmă la beri multiple!
– Mi-e foame! Hai să mâncăm!
– Întâi facem o baie şi vedem după aia!
– Hai să-l căutăm pe Mariusică zis Armeanu zis Pisoi zis Prăpăd, că e şi el pe aici.
În cel mult zece minute, membrii găştii o vor apuca fiecare în altă direcţie. Restul zilei şi-l vor petrece căutându-se unii pe alţii.
Atunci când, printr-o minune, toată lumea va dori acelaşi lucru – de pildă, să mănânce -, concordia nu va dura mai mult de câteva clipe.
– Hai la Şoni!
– Lasă-mă, frate, cu Şoni, că mă doare ficatu’ numai când mă gândesc. Hai la Corsaru’.
– Nu găseşti masă la Corsaru’ la ora asta, mă. Mai bine mergem la Popas, mi-e poftă de nişte icre de știucă.
– Icre? Bleah! Friptura de miel!
– Hai la Cherhana, băgăm o ciorbă de peşte.
– Bă, mie mi-e sete, mă duc la Frontiera sa vad daca mai au din Tamăioasa aia. Hai pa!
Prin urmare, fiecare nătărău va mânca în alt loc. Acesta nu este însă neapărat un lucru rău, fiindcă aşa vor creşte şansele ca la sfârşitul serii măcar unul dintre ei să fie sănătos şi să-i poată căra acasă pe cei cu toxiinfecţie alimentară.
A doua zi, jumătate din gaşcă va ajunge la concluzia că e prea aglomerat şi va pleca în altă staţiune. Nici cei plecaţi, nici cei rămaşi nu vor rămâne împreună prea mult timp, astfel că, la sfârşitul vacanţei, ei vor fi înşiraţi de la Vama Veche până la Gura Portiţei – spre marea bucurie a celor 2 şoferi, care vor avea astfel nesperata şansă de a vizita litoralul românesc în timp ce-i vor culege pe prietenii lor de nedespărţit.
Ajunşi acasă, absolut toţi vor posta poze pe facebook din care va rezulta foarte clar că s-au distrat de minune împreună.

Partea bună e că, spre deosebire de concediul cu nevasta, după vacanţa cu prietenii nu-ţi vine să te desparţi de ei, fiindcă pe oamenii ăştia chiar îi iubeşti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu